Гореща точка! US посланикът в Индия поиска да спрат да ползват F16 срещу Пакистан, където паднаха вече 4… Щели да провалят “продажби в трети страни”…


Изтребителите Ф-16 буквално падат “като круши” в изригналия конфликт между Индия и Пакистан.
До момента има потвърдени свалени 4 – по 2 от всяка страна.
Първо Индия нанесе удар по лагер на терористи, а след това Пакистан нанесе контра-удар. След това започнаха да си прихващат самолетите.

И двете страни ползват руска техника C-300, която е предното поколение на най-новото руско производство С-400.
Американският изтребител няма никакъв шанс, превръща се в скъпо струващо пушечно месо. Един Ф-16 е близо 200 милиона долара. Една ракета от С-300 е под 1 милион.

Според непотвърдени слухове, американските посланици и в двете страни са пуснали “ноти” да се спре ползването на Ф-16, защото “така се нарушават американски икономически интереси”.

Т.е. по света се вижда какъв боклук са и могат да пропаднат сделките с Бахрейн, Словакия и България.
Припомняме, Ф-16 е 40 годишен ветеран от времето на Студената война. Няма никакъв начин да противостои на съвременно ПВО – и руско, и американско.

Наскоро Израел проведе опити със свои изтребители в Украйна, с оглед на разполагането на С-300 в Сирия. Оказа се, че само Ф-35 има някакъв шанс да оцелее, защото е “стелт”. Всичко друго е обречено.
Сега Индия и Пакистан изнасят нова лекция по резилите на американското оръжие…
Източник: 4udoslav


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.