Гореща точка! Над 60 цивилни са загинали при удари на международната коалиция в Сирия

Гореща точка! Над 60 цивилни са загинали при удари на международната коалиция в Сирия


Повече от 60 души са загинали от авиоудари на международната коалиция, водена от САЩ, по две населени места в провинция Дейр ез Зор в Сирия, съобщава агенция SANA, позовавайки се на местни източници. По данни на агенцията на бомбардиране са били подложени селата Ас Суса и Ал Бубадран.

Загинали са 62 цивилни жители, а десетки са ранени.
Агенцията уточнява, че авиоударите са били нанесени в последното денонощие. В село Ас Суса са загинали 15 души, в това число жени и деца, а още 37 са станали жертва на удар по джамията Усман ибн Афан. В село Ал Бубадран ударът е бил по джамията Амар ибн Ясир, като загиналите са 10 души.

Агенция SANA отбелязва, че броя на жертвите може да се увеличи заради голямото количество ранени, а също така и има хора, останали под руините на разрушените жилища.

Източници на агенцията са споделили, че коалицията прилага тактиката на „изпепелената земя“, бомбардирайки заедно с позициите на „Ислямска държава“ и жилищата на мирни жители, джамии и обекти на инфраструктурата.

В последно време обстановката в Дейр ез Зор се изостри. В района на град Хаджин продължава безуспешното настъпление срещу терористите на кюрдски формирования, подкрепяни от САЩ. Москва разкритикува тези действия като имитация на борба с терористите от „Ислямска държава“, която се използва като оправдание за присъствието на американски военни в Сирия.

По данни на ръководителя на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, генерал-лейтенант Владимир Савченко, в резултат на бездействието на проамериканските формирования терористите са успели да установят пълен контрол над двайсеткилометровата зона по източния бряг на река Ефрат, между Хаджин и Ас Суса.
Източник: РИА Новости

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.