Гореща точка! Владимир Путин наредил внезапна проверка на бойната готовност в два военни окръга

Гореща точка! Владимир Путин наредил внезапна проверка на бойната готовност в два военни окръга


Владимир Путин!
Около 3200 военнослужещи на Пекин заминават за съвместните маневри с руската армия
Внезапна проверка на бойната готовност започна в съединенията и войнските части от Централния (ЦВО) и Източния военни окръзи (ИВО) на Руси, както и в далечната и военно-транспортната авиация на страната по решение на върховния главнокомандващ Владимир Путин, предава ТАСС, като се позовава на съобщение от министъра на отбраната Сергей Шойгу.
За това съобщи “Фокус”.

По неговите думи, в навечерието на мащабните военни учения „Изток-2018“ на източния театър на военните действия се провеждат комплекс от 16 специални учения.
„Днес в 05:00 московско време в съответствие с решението на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили на Русия в планови ред органите на военното управление със съединенията и войнските части на ИВО,ЦВО, ВДВ, далечната и военно-транспортната авиация пристъпиха към изпълнение на мероприятия за привеждане във висша степен на бойна готовност“, заяви Шойгу.

Китайски военни ще участват в стратегическите учения „Изток-2018“ в Русия, се казва в публикувано в понеделник заявление на Министерството на отбраната на Китай, предава ТАСС.
„Съгласно постигнатите договорки между Китай и Русия, страните ще организират съвместни учения на полигона Цугол в Забайкалския регион от 11 до 15 септември (т.г.)“, се казва в заявлението на ведомството.

В доклада се отбелязва, че „ученията целят укрепване на руско-китайското стратегическо военно сътрудничество, засилване на потенциала на страните в областта на съвместното реагиране на различни заплахи за сигурността, както и за поддържане на мира, стабилността и сигурността в региона“.

По информация на китайското военно ведомство, на съвместните учения в Русия ще бъдат изпратени „около 3200 военнослужещи, повече от 900 единци различни видове въоръжение, както и 30 хеликоптера и летателни апарати неподвижни крила“.

Маневрите „Изток-2018“ ще се проведат през август и септември с участието на сили и средства от Източния и Централния военни окръзи и Северния флот на Русия. Стратегическите учения ще са главните маневри през тази година за военно-транспортната авиация на Русия.

Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.