Гледна Точка! Ф-35 опасни за екипажа

Гледна Точка! Ф-35 опасни за екипажа


Закупените от Белгия американски изтребители Ф-35 опасни за екипажа
Закупените от Белгия американски многоцеливи изтребители Ф-35 са непригодни за участие в бойни действия и опасни за екипажа, пише местното списание Le Vif, което се позовава на заключение на експерти от американската неправителствена организация Project On Government Oversight (POGO), предаде ТАСС.

Според списанието американската организация е провела независима експертиза и е подготвила доклад, в който се предупреждава, че по изтребителите Ф-35 има много технически недостатъци, някои от тях са изключително сериозни.
Тези дефекти правят изтребителите непригодни за въвеждане в бойни действия и представляват опасност за живота на екипажа, отчитат авторите на доклада.

През миналата година белгийското правителство прие решение да замени многоцелевите изтребители Ф-16 с Ф-35. Белгия отделя 4 милиарда евро за 34 изтребителя. Но според Пентагона сделката е за 5,72 милиарда евро. По информация на вестник Le Soir замяната на Ф-16 с Ф-35 трябва да се осъществи до края на 2023 г.

Основният конкурент на Ф-35 по време на белгийската обществена поръчка бе европейските Eurofighter Typhoon.
Белгия има на въоръжение 54 самолета Ф-16 от 1982 и 1991 г.

Източник: news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.