Гледна точка! Тома Томов: Предстои нова световна война

Гледна точка! Тома Томов: Предстои нова световна война


Тома Томов: Предстои нова световна война
Струвам ми се, че в следващите 10 – 20, може би 30 години, предстои нова студена война, каза журналистът Тома Томов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Това, което ние сме преживели, което беше безсмислено, отвратително, което смаза живота на десетки милиони, което съсипа много държави, това вероятно ще се случи, защото еднополюсният момент, когато Америка беше хиперсилата и владееше всичко, свърши. Свърши“, обясни той.

Томов посочи, че в момента има една велика сила – Съединените щати, която е „без съмнение най-могъщата, тя е по-могъща от Римската империя“, но същевременно китайската икономика вече е два и половина пъти по-голяма от японската, пет пъти по-голяма от индийската, осем пъти по-голяма от руската, тя е по-голяма и от цялата еврозона. Тя ще настигне САЩ около 2027 г.

„Тоест голямото съревнование е започнало И това съревнование ще се води вероятно и с ядрено оръжие. Ние, а нашата страна, участваме в този конфликт и вашето поколение, за съжаление, ще изживее това нещо“, каза Томов на водещия.

На въпрос на какво ще станем свидетели той отговори: „Тази седмица се виждаше какво може да стане“ и припомни предупреждението на Хенри Кисинджър за опасност от предупредителен удар към Северна Корея.

Томов добави, че САЩ са без посланик в Южна Корея от доста време, а последният, посочен за поста, се е отказал, след като му казали, че трябва да изготви план за евакуация при извънредна ситуация. „Там може да станат какви неща“, каза гостът.

За пръв път, аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разветки, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ – Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо във Вашингтон. Това не е било досега, каза Томов. И изтъка, че в американската Камара представителите е внесен доклад, според който ФБР използва политическа бухалка от Демократическата партия срещу американския президент, т.е. в самите САЩ има много силна схватка. Ще видим дали Доналд Тръмп ще оцелее, или опонентите му ще спечелят. Тази битка ще се реши до ноември, каза Томов.Предстои нова световна война
Източник: segabg.com

Какво е Вашето мнение ?
Целият свят говорят за войни и всички се подготвят за война !
А ние дори нямаме армия, нямаме евакуационен план, нямаме дори убежища, нямаме дори суха храна и аптечка !


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.