Гледна точка! Сирийските кюрди объркани: Очакваме пояснение от САЩ – ще се изтеглят, или няма да се изтеглят

Гледна точка! Сирийските кюрди объркани: Очакваме пояснение от САЩ - ще се изтеглят, или няма да се изтеглят


Кюрдите не са информирани за каквато и да било промяна в американската позиция и са объркани от скорошните изказвания на Джон Болтън.
Представителят на сирийските кюрди Бадран Джия Курд заяви, че те очакват пояснение за плановете на САЩ за изтегляне от Сирия, предаде АП.

“Кюрдите не са информирани за каквато и да било промяна в американската позиция и са объркани от скорошните изказвания на съветника на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън”, каза Курд.

Болтън вчера по време на посещението си в Израел заяви, че американските войски няма да се изтеглят от Сирия, докато екстремистите от групировката “Ислямска държава” (ИД) не бъдат победени и сигурността на кюрдските сили не бъде гарантирана.

Тези думи са в рязко противоречие с обявеното миналия месец от президента на САЩ Тръмп изтегляне на американските войници от Сирия, което първоначално се очакваше да бъде извършено в рамките на няколко седмици.

Източник: faktor.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.