Гледна точка! Китайски пилоти за Су-35: Това е най-добрият самолет и “царят на небесните висини”

Китайски пилоти за Су-35: Това е най-добрият самолет и "царят на небесните висини"

Китайците са решили да участват във военни учения с наскоро придобитите руски изтребители Су-35 от поколение 4 ++, въпреки че на въоръжение имат самолетите пето поколение J-20 Chengdu.

Изтребителната ескадра на китайските военновъздушни сили, оборудвана с многоцелеви бойни самолети Су-35 от поколение 4 ++, интензивно се подготвя за участие в международни военни учения, които китайските военни ще проведат със своите партньори.

Няколко военни експерти не успяха да скрият учудването си, когато разбраха, че китайците възнамеряват да участват в тези учения с току-що закупени бойни самолети, които са на въоръжение отскоро, вместо да го направят със собствения си J-20 Chengdu, който е по-усъвършенстван от руския аналог и принадлежи към самолетите от пето поколение, предава интернет порталът “Бог-рата”.

От китайската армия изразиха съмненията си за компетентността на тези военни експерти. Според тях експертите не са напълно запознати с всички възможности на руския самолет. Военните заявиха, че Су-35 не може да се сравни с J-20 пето поколение, защото това са самолети, които имат различни цели.

Един от пилотите, който е член на елитната китайска ескадрила “Южен Синдзян”, оборудвана със самолети Су-35, отбеляза, че “Су-35 е цар сред четвъртото поколение самолети”.

Су-35С е дълбоко модернизиран суперманеврен многоцелеви изтребител от поколение 4 ++, конструиран по технология пето поколение. Той се характеризира с много висококачествена авионика, която използва сложна компютърно-информационна система, нови радари, двигатели AЛ-41Ф1С със система за плазмено изгаряне с повишена мощност и управляем вектор на тягата. Тези двигатели могат да се използват и за изтребители от пето поколение, тъй като осигуряват свръхзвукова скорост без допълнително горене.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.