Герой на Русия: “Не бих посъветвал никого да тества силата на руския Су-57 върху собствения си гръб”

Герой на Русия: "Не бих посъветвал никого да тества силата на руския Су-57 върху собствения си гръб"
Изтребителят Су-57 е гордостта на руските Въздушно-космически сили (ВКС), няма аналог в света, каза летец-изпитателят и Герой на Русия Юрий Ващук.

“В допълнение към минималната видимост на всички радари, включително в инфрачервения спектър, самолетът е свръхманеврен и е способен да избягва атаките на противника със свръхзвукова скорост без форсаж.

Плюс това той е многофункционален и може да изпълнява както задачи за придобиване на въздушно превъзходство, така и да работи върху наземни и надводни цели”, заяви Ващук в интервю за ежедневника “Звезда“.

Той добави, че трябва да се вземат предвид качествата на руските пилоти, по-специално тяхната решителност и умения, предаде РИА “Новости“.

“Ако през Втората световна война нашите пилоти са извършили истински чудеса от героизъм, тогава си представете какво могат да направят на такава машина! Не съветвам никой да изпитва силата на руския Су-57 на собствения си гръб!”, подчерта пилотът.

Ващук каза още, че работата по подобряване на бойните способности на най-новия изтребител все още продължава.

Су-57 (преди известен като ПАК ФА) е руски изтребител от пето поколение.

За първи път полита през 2010 година. Според разработчиците комбинацията от висока маневреност и възможност за изпълнение на свръхзвуков полет, както и съвременния комплекс на бордово оборудване и ниска видимост, му осигуряват превъзходство пред конкурентите. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.