Германски вестник оцени опитите на британците да създадат равностоен съперник на Т-14 “Армата”

Германски вестник оцени опитите на британците да създадат равностоен съперник на Т-14 "Армата"
Изданието Focus наскоро публикува статия, посветена на опитите на британския военно-промишлен комплекс да създаде конкурент на танка Т-14 “Армата” – “най-модерният основен боен танк в света”.

Вестникът нарича Т-14 “най-съвременният боен танк в света” и отбелязва, че западните страни трескаво търсят танк, който да му бъде “равностоен противник” на бойното поле.

Възможностите им обаче се свеждат до разглеждане на различни пакети за модернизация, които са ограничени до повишаване на бойните способности на съществуващите танкове, използвани от десетилетия, съобщава РИА “Новости”.

В началото на октомври тази година британският концерн BAE Systems представи прототип на танка Black Night, разработен на базата на основния боен танк Challenger 2, който е въведен на въоръжение преди почти четвърт век, отбелязва германският ежедневник.

В публикацията се посочва, че британските конструктори планират да подобрят неговите бойни характеристики в сравнение с базовия вариант, като интегрират усъвършенствани оптико-електронни системи за наблюдение и насочване в ограничени оптични условия (през нощта). Танкът ще има и нов комплекс за активна защита, който ще разпознава и прехваща вражеските противотанкови ракети.

Британските конструктори понастоящем не планират да създадат ново оръдие за Black Night, въпреки че, както отбелязва вестникът, то се счита за остаряло и способността му да прониква в предната броня на “Армата” е под съмнение.

Въз основа на всички тези показатели, които разкриват сегашните пътеки на развитие и усъвършенстване на “западната” бронирана техника, авторът на статията стига до заключението, че ще са нужни години, за да се създаде нов основен боен танк, който да е в състояние да се изправи срещу руската “Армата”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.