Германските медии отбелязаха лидерството на Русия в надпреварата във въоръжението

Германските медии отбелязаха лидерството на Русия в надпреварата във въоръжението


Германските медии отбелязаха лидерството на Русия в надпреварата във въоръжението и определиха руската противоракета ПРС-1М “оръжие за деня на страшния съд”.
Според статията в списание Stern, цитиран от “Взгляд”, Русия има предимство в сферата на хиперзвуковото оръжие, което дава основание да се говори за лидерство на Москва в надпреварата във въоръжаването.

“Тази противоракета е създадена за евентуална ядрена война и е предназначена за прехващане на ракети на САЩ и защита на Москва и други градове”, се отбелязва в материала.

Изданието определя ракетата като най-бързата в света. “ПРС-1М е истинско оръжие за деня на страшния съд, което може да се използва само във война, което ще разруши света”, резюмира списанието.

ПРС-1М е част от състава на системата за противоракетна отбрана А-135 “Амур”. Първите изпитания на противоракетата се проведоха през февруари миналата година. Тя може да развива скорост до 14 500 км/ч. По-рано медиите съобщиха, че ПРС-1М може да прехваща бойни блокове от междуконтинентални балистични ракети с радиус на действие над 100 км и на височина от 5 до 50 км.

Източник: bg.rbth.com


Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.