Ген. Янев дава Николай Ненчев на прокурор за над 100 обществени поръчки

Ген. Янев дава Николай Ненчев на прокурор за над 100 обществени поръчки


Не помогнаха хвалбите на Николай Ненчев за приемника му във военното министерство. Служебният военен министър ген. Стефан Янев дава обществените поръчки на предшественика си Николай Ненчев на прокурор. Над 100 от поръчките са пълни с нарушения и нередности.

Докладът от проверката вече е изпратен в прокуратурата и на премиера проф. Огнян Герджиков. Именно заключението на проверяващите е, че нередностите са много и трябва да бъдат пратени на прокурор.

Министър Янев уточни, че след седмица ще даде специална пресконференция по темата в подробности.

Иначе ревизията по структурите на Министерство на отбраната все още не е завършила окончателно, поясни министърът.

Некомплектът от личен състав във Въоръжените сили е стигнал 5600 души. Това каза и.д. началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов след годишния анализ, който бе направен в присъствието на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната ген. Стефан Янев. Този проблем се дължи както на недостатъчното оборудване, така и на неадекватното заплащане. Според министър Янев се търсят резерви за повишаване на социалния статус на военнослужещите. В рамките на служебното правителство обаче до вдигане на заплатите няма да може да се стигне. Ще направил малко, но необходимо, каза министърът.

Министърът на отбраната каза още, че ще остави на своя приемник смислен анализ за състоянието на Въоръжените сили. На този етап се водят необходимите разговори по инвестиционните проекти за модернизация на ВВС и ВМС.
Източник: frognews.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.