Ген. Боцев: Прави се всичко възможно да бъдат приети проектите за модернизация

Ген. Боцев: Прави се всичко възможно да бъдат приети проектите за модернизация
Прави се всичко възможно да бъдат приети проектите за модернизация на сухопътните и военновъздушните сили, каза пред bTV началникът на отбраната ген. Андрей Боцев.

Отношението към армията в последните 27 – 28 години доведе до това състояние, но мисля, че политическият диалог вече тръгна, осъзнаха какво е значението на армията и сме в правилната посока, макар и с малки стъпки, каза той.

Имаме уверението, че на следващия Министерски съвет ще бъдат приети двата проекта и съответно и от Народното събрание. В момента подготвяме и проекта за инвестиционен разход на военноморските сили. Колкото по-бързо се приемат тези проекти, толкова по-голяма е вероятността да се случат договори до края на годината.

В отговор на въпрос той каза, че днешният празник трябва да бъде посрещнат оптимистично. Неслучайно това е кръгла годишнина – 140 години от създаването на Земската войска след Освобождението.

Имаме и македонска рота в нашите редици, което е в основата в договора за добросъседски отношения между двете държави, така че от тук нататък трябва оптимизъм.

Неслучайно в нашата история няма пленено българско знаме, няма загубена битка от армията, битките са губени от политици, добави ген. Боцев. / epicenter.bg

Гледайте на живо парада на Българската Армия ТУК!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.