Генерал на НАТО признава възможността за военно господство на Русия в Европа

Генерал на НАТО признава възможността за военно господство на Русия в Европа
До 2025 г. Русия може да надмине американския военен потенциал в Европа, каза ръководителят на европейското командване на американската армия генерал Къртис Скапароти.

“По отношение на модернизацията и темпа на изпълнение…

Ние трябва да подкрепим нашата модернизация, която сме планирали, за да можем да доминираме в областите, в които сме от полза”, цитира генерала порталът Defense One.

“В противен случай, още през 2025 г. ще се изправим пред сериозно предизвикателство по отношение на военното господство на Русия”.

Скапароти заяви също, че Русия е удвоила усилията си да контролира морския коридор в Арктика. “Ако искат да могат да контролират Северноморския маршрут, може би ще успеят след две-три години”, каза той, признавайки, че “САЩ не се справят”.

Миналият месец европейското командване на американската армия (EUCOM) потърси $6,5 млрд. за своята ключова програма в региона, за европейска инициатива за възпиране, насочена към укрепване на авиационните, морските и сухопътните сили на континента. Това е с $2 млрд. повече от определеното за финансовата 2018 година.

Западните анализатори изразяват загриженост относно последните твърдения на руското ръководство за успешното тестване на хипер-оръжия.

Внимание се отделя и на напредъка на руската армия, постигнат през последното десетилетие в сферата на радиоелектронната борба.

Предупреждението на Скапароти дойде след нов доклад на анализатор от центъра RAND Corporation, който посочва, че Русия значително е намалила технологичното изоставане зад страните от НАТО във военната сфера и е получила ценен боен опит в Сирия. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.