Генералният секретар на НАТО отказва да отговоря на Русия „танк за танк и ракета за ракета“

Генералният секретар на НАТО отказва да отговоря на Русия „танк за танк и ракета за ракета“


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът няма намерение да отговаря на Русия „танк за танк и ракета за ракета“, а се стреми да търси баланс между отбрана и диалог, пише „Взгляд“, цитиран от Агенция Фокус.

Столтенберг заяви, че Русия е съсед на НАТО „и така ще бъде занапред“. Затова и въпросът пред Алианса на първо място е „търсенето на баланс между отбраната и диалога“.

„Смятаме, че имайки надеждни средства за сдържане, можем да водим политически диалог с Русия, стараейки се да подобрим нашите отношения с Русия и да снижим напрежението”, заяви той.

Генералният секретар подчерта, че Алиансът няма намерение да отговаря огледално на действията на Москва – „танк за танк, ракета за ракета“.

При това съюзниците искат да са уверени, че „НАТО се адаптира къв все по-решително настроената Русия, активно инвестирайки в съвременни въоръжения“.
Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.