В 101 алпийски полк – Смолян назначиха успешно преминали изпитите кандидати за войници

thumb_20181002052553_3-300x300

На 1 и 2 октомври в 101 алпийски полк на Сухопътните войски се проведе изпит с успешно издържалите медицински прегледи и психо – тест кандидати за вакантни военни длъжности.

С допуснатите кандидати бяха проведени изпит по физическа подготовка и тест за проверка на общата култура.

Командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър Кацаров проведе беседа с кандидатите според получения бал.

3 ВМРО

На 23 – та успешно преминали изпитите бяха предложени обявените вакантни войнишки длъжности. Един от тях – Борислав Башов на когото бе предложена длъжността „Алпинист“,  каза: „За мен военната служба е била мечта от детската ми възраст. Любител съм на алпинизма и затова постъпвам в единственото формирование от Българската армия, където професионално се провеждат занятия по алпийска и ски – подготовки. Освен това получавам и сигурност, постъпвайки в редовете на Сухопътните войски“.

С подписването на договори за военна служба кандидатите бяха назначени в полка и влязоха в редиците на Българската армия.

Ангел Джамбазки

Източник: http://landforce.armf.bg/

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.