В САЩ сравниха Су-35 с американските му аналози – кои са възможните опоненти на руския изтребител?

В САЩ сравниха Су-35 с американските му аналози - кои са възможните опоненти на руския изтребител?
Американското издание The National Interest (NI) сравни руския изтребител Су-35 с четири американски – F-15, F-16, F-22 и F-35 – и стигна до извода, че шанс да противостоят на руския самолет имат само F-15 и F-22.

При среща със Су-35 пилотите на F-35 Linghtning II  трябва да извикат на помощ F-22, за да не се окажат “в голяма беда”, пише военният редактор на NI Дейв Маджумдар, цитиран от “Российская газета“.

Според него Lightning II не може да се конкурира със Су-35 по летателни и бойни възможности. F-16 Fighting Falcon не може да си съперничи и със Су-35, твърдят авторите.

F-15 е способен да се сражава със Су-35 почти на равна нога – двете машини имат подобни скорости, височина и набор от въоръжение. Американският изтребител притежава по-съвършен радар, предназначен за водене на бой на дълги разстояния и с далекобойни ракети.

Руският Су-35 също има далекобойни ракети, а в близък бой има преимущество благодарение на голямата си маневреност, подсигурена от двигателите с управляем вектор на тягата.

Авторът на материала съветва пилотите на F-15 при среща със Су-35 да поразяват целта от голямо разстояние, а в случай на неуспех да не навлизат в близък бой, тъй като при такъв имат по-малко шансове.

Най-сериозен противник за Су-35 е F-22. В рамките на хипотетичен бой двата изтребителя ще проведат битка на технологиите, уверени са от The National Interest. Су-35 може да се противопостави със свръхманевреност, а F-22 с ниска забележимост, пояснява “Взгляд”.

Авторът на друга статия на тази тема Себастиан Роблин отбелязва, че не се ангажира да предскаже кой би излязъл победител от подобно сражение.

Според него руският изтребител може да се противопостави на американеца с наземни нискочестотни радари и системи за насочване в оптическия и инфрачервения диапазон на самия Су-35.

Радиусът на тези устройства е неограничен, затова F-22 трябва да стои на разстояние от руския самолет. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.