В Русия започва производството на “най-съвършените лични превозни средства на планетата”

В Русия започва производството на "най-съвършените лични превозни средства на планетата"

Ръководителят на руската държавна компания за нанотехнологии “Роснано” Анатолий Чубайс обяви, че компанията OCSiAl (дъщерно дружество на държавната корпорация) започва производството на скутер UJET.

Смартджетът е електрически мотоциклет – супер здрав и лек, който обаче може да се управлява със смартфон.

“По консумация на енергия на килограм полезен товар това е най-модерното транспортно средство на планетата”, пише Чубайс във Facebook.

UJET използва специфична батерия с енергийна плътност по-висока от тази на Tesla. След известно време ще има още по-ефективна материя – с нанотръбички”, пояснява той. Зареждането на батерията отнема около 2 часа, с което може да изминават до 150 км. Компанията ще произвежда по 32 хил. превозни средства годишно, предварителните заявки за които са активни до края на 2017 година.

Чубайс представи още няколко от характеристиките на новия продукт. Той тежи едва 40 кг, но производителите обещават до няколко години и това тегло да бъде оптимизирано. Двигателят му от 4 KW с тегло 1,86 кг е скрит в джантата.

Гумите му, при чието производството са използвани еднородни въглеродни нанотръби, са създадени специално за този проект, като сцеплението им с пътната настилка е увеличено. Клиентът има избор от 5 цвята за превозното средство.

Забележително е, че UJET е напълно безшумен, а, когато е сгънат, можете да го носите с вас като малък куфар на колела.

Ключ за смартджета е вашият смартфон, който същевременно служи и за диагностика. Управлява се с 4-ядрен процесор, а в UJET са интегрирани и множество телекомуникационни системи, сред които GSM, 4G, GPS, Bluetooth и Wi-Fi. Всичките му функции са управляеми с клавиши и гласови команди, без дори да докосвате с пръст волана.

Цената на UJET е €8690, а капарото за предварителна поръчка – едва €850. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.