В подозрителните пликове, получени в Пентагона, е имало рициново семе

В подозрителните пликове, получени в Пентагона, е имало рициново семе

Пентагона

В подозрителните писма, които са били пратени до Пентагона, е имало не рицин, а рициново семе, от което се получава рицин, съобщи говорителката на американското министерство на отбраната Дейна Уайт, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

Уайт направи това изявление пред журналисти в Брюксел, където придружава министъра на отбраната Джим Матис.

Вчера представители на Пентагона казаха, че два плика, за които е имало съмнения, че съдържат рицин, са били изолирани и предадени на ФБР. Единият плик бил адресиран до Матис, а другият до командващия американските военноморски сили адмирал Джон Ричардсън.

Никой не е пострадал при инцидента. Пликовете са били изолирани още в помещението за преглеждане на пощата, получена в Пентагона.

Според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, ако рицинови семена бъдат погълнати, то може да има пострадали.

Източник: offnews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.