Военноморските сили търсят 70 матроси

Военноморските сили търсят 70 матроси


Военноморските сили търсят 70 матроси

Бойният ни флот отчете напрегната откъм учения година
Военноморските сили (ВМС) обявиха конкурс за 70 професионални матроски длъжности. За военната служба могат да кандидатстват завършили средно или висше образование у нас или в чужбина. 51 места са за базата във Варна.
Срокът за подаване на документи е до 30 март. Изпитите ще бъдат от 23 април до 4 май във военноморското училище. Кандидатите ще бъдат проверени за физическа годност. Те ще се явят на бягане, крос 1 км и коремни и лицеви опори на бгюй за минута. След физическата проверка ще има тест за обща култура. Той обхваща 80 въпроса от области като български език и литература, математика и логика, история и информатика. Класирането ще стане според бала на кандидатите.

В щаба на ВМС се проведе годишен анализ на подготовка във флота за учебната 2017 г. През годината ВМС участваха с фрегатата „Дръзки” в операцията по морска сигурност на НАТО и в състава на Втората постоянна корабна група на НАТО в Средиземно море.

ВМС организираха и проведоха 46 тактически учения на единичен кораб, 4 тактически учения на дивизион, тактическо учение на флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2017″ и национално военноморско учение с международно участие „Бриз 2017″.

За Вас предаде: Wars.bg
Източник: в.“24 часа”


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.