Русия вдигна военният си флот под тревога !

Ruskiqt flod Руският Флот

Русия вдигна военният си флот под тревога !

Корабите ще изпълнят задачи по охраната на морската граница на Русия, което става по-малко от 24 часа след като руското военно министерство обяви внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили в редица военни окръзи на Русия.

Близо 10 кораби от военния флот на Русия в Каспийско море и други 15 от този в Черно море са вдигнати под тревога, съобщава РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

Корабите ще изпълнят задачи по охраната на морската граница на Русия, което става по-малко от 24 часа след като руското военно министерство обяви внезапна проверка на бойната готовност на въоръжените сили в редица военни окръзи на Русия, включително Южния, Западния и Централния военни окръзи, а също така Северния флот и командванията на Въздушно-космическите сили и Въздушно-десантните войски.

Проверката е по нареждане на руския президент Владимир Путин и ще продължи до 31 август.

Източник: epicenter.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.