Владимир Путин с войнствена реч пред висши командири: Трябва да укрепим стратегическите ядрени сили, за да пробиват всякакви системи за ПРО

Путин с войнствена реч пред висши командири: Трябва да укрепим стратегическите ядрени сили, за да пробиват всякакви системи за ПРО
Руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо укрепване на стратегическите ядрени сили на Русия и най-вече на руските ракетни комплекси, които гарантирано могат да преодолеят всякакви противоракетни системи, информира ТАСС.

Върховният главнокомандващ Владимир Путин участва днес в заключителния за годината колегиум на висшия команден състав на въоръжените сили на Русия.

„Трябва да укрепим военния потенциал на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси, които могат надеждно да пробият всяка съществуваща и бъдеща система за противоракетна отбрана“, заяви държавният глава, в изказване пред служители на руското министерство на отбраната.

Президентът също така заяви, че е необходимо да се проследи точно изменението на баланса на силите по границите на Русия и по света, за да може да се направят съответните промени в плановете за отбрана на страната. „Необходимо е да се проследят точно измененията на баланса на силите и военно-политическата обстановка в света, особено по продължението на руските граници, и своевременно да се нанесат корекции в плановете за неутрализиране на потенциални заплахи в нашата страна“, каза държавният глава.

Министерството на отбраната неутрализира евентуалната заплаха от крилатите ракети “Томахоук” на САЩ край границите на Русия, докладва министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

По неговите думи, универсалността на пусковите установки ПРО MK41 позволява след неголямо усъвършенстване в тях да бъдат тайно инсталирани крилати ракети “Томахоук”. “Количеството на тези ракети край границите ни е 150-200 с далечина на полета до 2400 км. До западните граници на Русия те може да долетят за по-малко от 10 минути”, уточни Шойгу.

След това той докладва, че възложената от Путин задача за неутрализацията на тази заплаха е изпълнена, без да даде подробности как точно е станало това.

Путин посочи още, че Москва трябва да се възползва максимално от чуждестранния интерес към руски оръжия, доказали ефективността си във войната в Сирия. „Ефективността на приложенията на руските оръжия в Сирия откриват нови възможности за развитие на военно-техническото сътрудничество и трябва да го използвате максимално”, поиска от военните държавният глава.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.