Владимир Путин обяви кой е най-добрият самолет в света

Владимир Путин.
Президентът на Русия смята, че руският многоцелеви изтребител от пето поколение Су-57 е номер едно.
“Това е най-добрият самолет, най-добрият в света. Както по своите тактико-технически характеристики, така и по въоръжението, което може да носи”, каза Путин на среща с победителите в конкурса “Лидери на Русия”, съобщи интернет порталът “Взгляд”.

“Никой друг не може да лети като нашия самолет”, добави президентът.

Същевременно военновъздушните сили на САЩ заявиха, че търсят изпълнител за създаването на въздушни цели, които на учения да имитират руския изтребител Су-57 и китайските J-20 и FC-31.

Изпълнителят трябва да разработи набор от технически решения и оборудване за имитация на въздухоплавателните средства.

“Целта на това запитване е да се определи наличието на партньори, които могат да разработят, интегрират, проектират, тестват и произведат достъпен набор от технически решения и оборудване за въздушни цели (радиопредавателни устройства, средства за радиоелектронна борба), способни достатъчно надеждно да имитират съвременните противникови самолети (Су-57, J-20 и FC-31)”, се казва в съобщението.

Мишените, необходими на военното ведомство, трябва да се контролират дистанционно и да могат да кацат самостоятелно, ако не са унищожени по време на учението. Срокът на експлоатация – 10 полета с 30 часа летателно време. Освен това изпълнителите се приканват да създадат цели, които да могат да се възстановят при контакт със солена вода.

Според военния анализатор Владислав Шуригин това показва сериозната загриженост на САЩ по повод изтребителите, създадени в Русия и Китай.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.