ВИДЕО: Уверете се в красотата и мощта на руския подводен флот

ВИДЕО: Уверете се в красотата и мощта на руския подводен флот
По повод отбелязването на Деня на подводничарите руското министерство на отбраната публикува ефектен видеоматериал за функционирането на най-малко видимия, но най-опасен компонент от руския флот.

“На 19 март 1906 г. по указ на цар Николай II в класификацията на съдовете от Военноморския флот влиза нов клас бойни кораби: подводниците. По това време в състава на флота влизат 10 подводници. На 15 юли 1996 г. със заповед №253 на главнокомандващия ВМФ се въвежда професионален празник “Ден на моряка-подводничар”, съобщи руското военно ведомство.

Видеото започва и свършва с ракетни пускове от потопени подводници. Няма нищо случайно: в състава на руския флот на практика няма подводници, които да носят само торпеда. Многофукнционалните съдове са оборудвани с крилати ракети “Гранит”, “Оникс”, високопрецизните “Калибър”, а ядрените стратегически подводници разполагат и с балистични ракети “Синева”, “Булава” и “Лайнер”.

Видеото показва и най-новите ядрено задвижвани подводници “Борей” и “Ясен”. И дизеловата подводница “Варшавянка”, която въпреки скромните си размери е въоръжена със страшните “Калибри”. Виждаме също подводници от Черноморския флот край сирийските брегове, които демонстрират способностите на тези оръжия. Представени са потапяния на подводници и излизането им на повърхността, както и работата на екипажа.

“Нека броят на потапянията винаги да е равен на броя на изплуванията! Бог да ви пази!”, коментират интернет потребители. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.