ВИДЕО: Су-34 дозарежда с гориво във въздуха

В интернет се появи видеоматериал, в който тактическият бомбардировач Су-34 презарежда гориво във въздуха.

Според информационната служба на Западния военен окръг една от най-трудните летателни задачи се изпълнява от изтребителите-бомбардировачи, базирани във Воронежката област.

Горивото се допълва от въздушния танкер Ил-76. Пилотите на Су-34 летят в близост до танкера, доближават се на разстояние от 10-15 метра, заемат стартова позиция и установяват контакт с него.

Цялата операция се извършва на височина между 4 и 6 хил. метра. Според условията на „задачата“ разстоянието между бомбардировача и танкера не трябва да превишава 20 метра.

Освен това на 29 октомври Русия отбеляза 69-годишнината от основаването на армейската авиация на Въздушно-космическите сили (ВКС) на страната.

Смята се, че този род военна авиация е „родена“ на 28 октомври 1948 г., когато е формирана и първата ескадрила от хеликоптери. По това време армейската авиация на страната съществува като специално подразделение в рамките на руските Военновъздушни сили.

Според информационната служба на военното министерство днес ВКС разполагат с едни от най-добрите хеликоптери в света. Сред тях са Ка-52 „Алигатор“, Ми-28 „Нощен ловец“, Ми-35М, Ми-26, Ми-8 и най-новите им модификации, както и учебните хеликоптери „Ансат-У“ и Ка-226.

Тези войски постоянно се сдобиват с нова бойна техника.

Вече втора поредна година новата авиационна техника постъпва на въоръжение с ускорени темпове, отбеляза началникът на отдела за бойна подготовка на армейската авиация във ВКС Олег Чесноков.

„Днес 75% от войсковите части на армейската авиация са напълно снабдени с нови образци на авиационна техника“, подчерта той. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *