ВИДЕО: Стрелба от самоходния артилерийски комплекс “Берег”

ВИДЕО: Стрелба от самоходния артилерийски комплекс "Берег"
На Таманския полуостров военнослужещи от бреговите ракетно-артилерийски бригади на Новоруската военноморска база проведоха стрелба по надводни условно вражески кораби.

За целта огънят беше открит от 130-милиметровите оръдия на самоходния артилерийски комплекс “Берег”.

От пресслужбата на Южния военен окръг съобщиха, че дивизионните с мобилните противокорабни комплекси “Бастион” и “Берег” са се отправили към района на нос Железний Рог и са поставили ракетни установки и артилерия на позиции.

След това артилеристите са открили огън по морските мишени, имитиращи високоскоростни съдове на условен противник на значително разстояние от крайбрежието.

Артилерийската система на бреговата охрана “Берег” е единствената в света, способна да поразява надводни кораби, движещи се със скорост до 100 възела (185 км/ч). Тя е с радиус на откриване до 35 км и обсег на действие до 22 км.

Сред достойнствата на артилерийската система са крупен калибър, висока функционалност – както по цели, така и по използуеми боеприпаси, избор на режим на бойна работа и висока обща скорострелност. Освен това “Берег” може да открива огън и по наземни мишени.

Едновременно може да съпровожда до 4 цели. Мобилният комплекс е приет на въоръжение в руската армия през 2003 година. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.