ВИДЕО: Системата за ПВО “Панцир-С1” показа снайперска точност по време на стрелба

ВИДЕО: Системата за ПВО "Панцир-С1" показа снайперска точност по време на стрелба
Екипажите на зенитния ракетно-оръдеен комплекс “Панцир-С1” в състава на Тихоокеанския и Балтийския флот извършиха пуск на бойна глава на полигона в Калининградска област, съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

Войниците са стреляли по цели, които симулирали вражеска бронирана техника и средства за въздушни атаки. Всички цели са били улучени от оръжието.

Упражнението включвало около петдесет военни части от противовъздушната отбрана на Балтийския флот, силите на североизточната част на Русия и две противовъздушни ракетни системи.

В рамките на втората фаза на учението “Ключовете към небето” са се провели тренировки за провеждането на полеви действия сред военновъздушните сили в състава на военноморския флот. През 2018 г. подобни учения се проведоха на полигона на Балтийския флот.

Системата “Панцир-С1” е предназначена да предпазва цивилни и военни съоръжения на малки разстояния. Може да ги предпази от заплахи от сушата и морето.

Разгръщането на системата отнема 5 минути, времето ѝ за реакция е 4 до 6 секунди. Екипажът се състои от трима души. Амунициите се състоят от 12 ракети 57Э6-Е и 1400 гранати. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.