ВИДЕО: руското министерство на отбраната публикува първи кадри с ракетната система “Авангард”

ВИДЕО: руското министерство на отбраната публикува първи кадри с ракетната система "Авангард"
Новата хиперзвукова ракета е способна да избегне всички системи за противоракетна отбрана.

От руското министерство на отбраната съобщиха, че работата по ракетната система “Авангард” е завършена с принципно ново оборудване: хиперзвуков крилат боен блок.

За първи път от военното ведомство публикуваха видеоматериал, който показва изстрелването на тази ракета.

В анимираните кадри се демонстрира и как без особени проблеми ракетата може да избегне системите за противоракетна отбрана.

“Крилатият боен блок на ракетната система “Авангард” може да лети с хиперзвукова скорост, да маневрира както по хоризонтала, така и по вертикала, което му гарантира безопасен полет”, коментира заместник-командирът на Ракетните войски със специално предназначение Сергей Пороскун.

От министерството на отбраната изтъкнаха, че Русия продължава да разработва и реализира проекти, които значително подобряват сигурността на страната. Създаването на нови стратегически оръжейни системи цели повишаване на отбранителните способности на Русия и  предотвратяване на агресия срещу нея и нейните съюзници, пишат от ТВ “Звезда”. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.