ВИДЕО: Руски робот “пробяга” три километра в маратон

ВИДЕО: Руски робот "пробяга" три километра в маратон
Необичаен ентусиаст се появи сред редиците на Пермския международен маратон. Но как роботът Promobot се готви за тежкия маршрут?

Руският робот Promobot взе участие в Пермския международен маратон в неделя (3 септември), съобщи Life.ru. Заедно с тичащите спортисти роботът премина три километра, като свободно се ориентира в тълпата от над шест хиляди участници.

Третата версия на Promobot стана първият робот, взел участие в подобно мероприятие. Създателите на човека предварително попълниха заявление за участие и “тренираха” работата на робота на стадион, като смениха колелата му с по-подходящи за дълго и бързо “тичане”. По време на тестовете той няколко пъти загубил равновесие и паднал, но в рамките на маратона всичко премина гладко.

“Добавихме ново оборудване на робота, разработихме специални алгоритми, системи, с помощта на които той може да се движи навън. Маратонът стана идеална платформа за тестване на възможностите на робота. Резултатът е удовлетворителен”, сподели директорът по развитието на Promobot Олег Кивокурцев.

В началото на септември миналата година полицията в Москва задържа робота. Той водел агитация за един от кандидатите в изборите за Държавната дума, които се състояха на 18 септември 2016 г. При появата на полицейските служители роботът, ръководен от трите закона на роботиката по Айзък Азимов, не оказал съпротива при задържането.


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.