ВИДЕО: Руската армия показа способностите на “Терминатора”

ВИДЕО: Руската армия показа способностите на "Терминатора"
Министерството на отбраната на Русия показа 49-секундно видео на бойнaта машина за поддръжка на танкове, известна като “Терминатор”.

В него машината преодолява препятствия и действа срещу условен противник.

“Терминатор” е най-новото средство за поддръжка на наземните войски, което е предназначено да осигурява незабавна огнева поддръжка на танковете по време на атака.

Той е въоръжен с две 30-мм автоматични оръдия 2А42, управляеми противотанкови ракети “Атака” и автоматични гранатомети АГ-17Д.

Снаряжението на “Терминатор” може да унищожи вражески танк или укрепление на разстояние до 6 км. Той е приложим и срещу вражеска пехота и хеликоптери.

Бронираната машина “Терминатор 2” участва за първи път в парада за Деня на Победата на 9 май тази година.

“Това ще бъде премиерата му както за страната, така и за света. Вече изпробвахме “Терминатор” в битките в Сирия и показахме огневата му мощ на затворения военен полигон “Армия 2017″.

В момента машината е напълно готова и тествана”, каза източник за Russia Beyond.

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.