ВИДЕО: Руската армия показа способностите на “Терминатора”

ВИДЕО: Руската армия показа способностите на "Терминатора"
Министерството на отбраната на Русия показа 49-секундно видео на бойнaта машина за поддръжка на танкове, известна като “Терминатор”.

В него машината преодолява препятствия и действа срещу условен противник.

“Терминатор” е най-новото средство за поддръжка на наземните войски, което е предназначено да осигурява незабавна огнева поддръжка на танковете по време на атака.

Той е въоръжен с две 30-мм автоматични оръдия 2А42, управляеми противотанкови ракети “Атака” и автоматични гранатомети АГ-17Д.

Снаряжението на “Терминатор” може да унищожи вражески танк или укрепление на разстояние до 6 км. Той е приложим и срещу вражеска пехота и хеликоптери.

Бронираната машина “Терминатор 2” участва за първи път в парада за Деня на Победата на 9 май тази година.

“Това ще бъде премиерата му както за страната, така и за света. Вече изпробвахме “Терминатор” в битките в Сирия и показахме огневата му мощ на затворения военен полигон “Армия 2017″.

В момента машината е напълно готова и тествана”, каза източник за Russia Beyond.

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.