ВИДЕО: Първият руски женски танков екипаж в действие

ВИДЕО: Първият руски женски танков екипаж в действие
На полигона край Смоленск се състоя празнична стрелба в чест на Деня на танкиста.

Първият в руската армия женски екипаж на Т-72Б3 приветства колегите си с над 30 изстрела от танковото оръдие и светлинно-димни гранати, споделиха от пресслужбата на Западния военен окръг, цитирани от “Российская газета“.

Женският танков екипаж е сформиран през февруари 2019 г. за участието му в “Танковия биатлон”. Подбраните с конкурс момичета преминаха тримесечна подготовка в учебния център край Владимир и демонстрираха уменията си на полигона “Алабино”, като показаха “летящия танк” Т-80 при максимална скорост от 72 км/ч. Игрите приключиха, но момичетата все още имат желание да управляват танкове.

“Мощта и силата му не се предават с думи”, признава механик-водачът на Т-72 Светлана Щуркина. От името на целия екипаж тя пожела на танкистите щастие, успехи в службата и мирно небе над главите им. “За да стреля танкът, механикът трябва да води, а танкът да не подвежда”, добавя момичето.

На полигона “Дорогобуж” над триста танкови екипажа изпълниха стрелби в състава на взводовете си по три мишени във вида на укрити танкове, безоткатни оръдия и картечни гнезда на дистанция до 1200 метра. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.