ВИДЕО: Каква пробивност имат куршумите на руския пистолет “Яригин”?

ВИДЕО: Каква пробивност имат куршумите на руския пистолет "Яригин"?
Във видеоклип, публикуван от канал WarGonzo, е записан експеримент, при който пистолет “Яригин” (“Грач”) изстрелва по няколко патрона по три мишени, за да отговори на въпроса какви обекти са устойчиви на 9х19-мм му муниции.

За целта се ползват кофа с пясък, хотелски сейф и автомобилни спирачни дискове. Кофата е пробита от всички куршуми, но самите те остават в пясъка, което, според авторите на видеото, е надеждна защита.

Мунициите на “Яригин” не успяват да се справят с хотелския сейф. Документите и парите си остават вътре, но собственикът им трябва да намери начин да се добере до тях, тъй като заключалката бе разбита при удара.

Дискът, както може да се очаква, не понася никакви щети, но пък и съвсем не е от най-удобния материал за създаване на бронежилетки.

Пистолетът “Яригин” (“Грач”) е полуавтоматичен и се произвежда в Ижевския завод. Разработен е от екип експерти под ръководството на Владимир Яригин. Пълнителят му разполага с 18 патрона “Парабелум” 9х19-мм. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.