ВИДЕО: Изстрелване на нова руска противовъздушна ракета

ВИДЕО: Изстрелване на нова руска противовъздушна ракета
Руското министерство на отбраната пусна видеоклип с тестването на нов ракето-прехващач (понастоящем няма име) на системата за противовъздушна отбрана в полигона Сари-Шаган в Казахстан. Тестовете приключиха успешно.

“Нова модернизирана противовъздушна ракета успешно е изпълнила задачата и е достигнала условната цел в предвиденото време”, заяви командирът на обединените противовъздушни и противоракетни въздушно-космически сили на Русия генерал-майор Андрей Приходко, цитиран от “Российская газета”.

Видеото показва доставянето на противовъздушната ракета на полигона, пускането ѝ в ракетния силоз и изстрелването ѝ. Специално внимание е обърнато на необичайно бързото изстрелване на снаряда. Той е няколко пъти по-бърз от всички други видове ракети.

Прехващачите на системата за ПРО имат голямо ускорение и могат да маневрират с големи натоварвания. Те са предназначени да преследват балистични ракети в атмосферата и в близост до Космоса.

През февруари на полигона Сари-Шаган беше тествана и модернизираната ракета “въздух-въздух” ПРО ПРС-1М. “От гледна точка на обхвата, прецизността и продължителността на експлоатацията, новите ракети са много по-добри от тези, които Русия днес има в арсенала си”, посочи генерал Приходко.

Системата за ПРО е предназначена да защитава Москва и централния промишлен район от балистични ракети. Тя получава информация от радарната система за ранно откриване на ракетни атаки, както и от сателити и огромната сателитна станция “Дон-2Н”.

За да се неутрализират заплахите, се използват ракети за прехващане на къси и дълги разстояния, разположени в предградията на Москва. / bg.rbth.com


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.