ВИДЕО: Екипажи на най-новите Су-34 отработиха сложна операция в небето над Урал

ВИДЕО: Екипажи на най-новите Су-34 отработиха сложна операция в небето над Урал
Пилотите на изтребители-бомбардировачи Су-34, част от Въздушно-космическите сили на Русия в Централния военен окръг, за първи път отработиха дозареждане на гориво във въздуха.

Руският ТВ канал “Звезда” публикува кадри с първото въздушно дозареждане на самолети Су-34, постъпили на въоръжение при челябинските летци през тази година. Това съобщи пресслужбата на Централния военен окръг.

На видеото се вижда как фронтовите бомбардировачи Су-34 осъществяват сложна операция: в дневни и в нощни условия на височина до шест километра и при скорост от 550 км/час пилотите се приближават към въздушния танкер Ил-76 на разстояние от 10-15 м, за да установят контакт с него чрез конусовиден шнур за зареждане на гориво.

В маневрите участваха общо 30 самолета, а авиационната техника излетя от летище “Шагол” в Челябинска област.

Су-34 са предназначени за поразяване както на наземни, така и на въздушни вражески обекти през деня и нощта и при всякакви метеорологични условия.

Самолетът разполага с управляемо въоръжение от клас “въздух-повърхност” и “въздух-въздух”.

Може да лети на разстояние от 4000 км с едно зареждане, а максималната му скорост е до 1900 км/ч с боен товар до 8 тона. Забележително е, че Су-34 е два пъти по-безшумен от предшествениците си. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.