ВИДЕО: В състава на руските войски влиза бойният робот “Нерехта”

ВИДЕО: В състава на руските войски влиза бойният робот "Нерехта"
Руската армия планира да приеме на въоръжение новия боен робот “Нерехта”, заяви шефът на отдела за иновативни изследвания в Главното управление за научноизследователска дейност (ГУ НИД) към военното министерство Олег Помазуев.

“Той ще се използва в сегашния си вариант. Въоръжените сили получават нови роботи, които изпълняват дейности по разузнаване, разминиране и пожарогасене.

В бъдеще към основните им задачи ще се прибавят и офанзива и щурмуване”, поясни Помазуев.

Той отбеляза, че “Нерехта” и някои други бойни роботи са преминали успешно бойните изпитания на полигона Алабино, в хода на които се е установило, че по редица показатели роботите превъзхождат някои от съществуващите във ВС бойни сухопътни машини.

Руското министерство на отбраната по-рано обяви плановете си до юли 2017 г. да проведе изпитанията на бойните роботи “Нерехта”, “Соратник” и “Уран-9”, след което да вземе решение за приемането им на въоръжение. / bg.rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.