ВИДЕО: Вижте как морската пехота на Русия “завзема” остров в Арктика

ВИДЕО: Вижте как морската пехота на Русия "завзема" остров в Арктика
Морската пехота на Северния флот проведе тренировка по приземяване на арктически остров и унищожение на открита там група вражески диверсанти.

Видео от инвазията на острова се появи в мрежата.

Ученията се състояха на о. Болшевик в архипелага Нова земя. На кадрите, публикувани от ТВ “Звезда”, се вижда как до парчето земя, на което още стои миналогодишният лед, се приближават големите десантни кораби “Александър Отраковски” и “Кондопога”. Първи на брега стъпват бойните плувци, те изясняват разположението на укрепените огневи точки на врага и предават информацията на големия противоподводен кораб “Вицеадмирал Кулаков”. Със 100-мм оръдие той смазва точките.

След артилерийската подготовка вертолети спускат десантчици на о. Болшевик, едновременно с което към брега се приближават и скоростни лодки с напреднала група морски пехотинци. Те спират на брега, подсигурявайки работата на десантните кораби с основните сили. Големите десантни кораби се приближават до бреговата линия, пускат носовите рампи към острова и разтоварват БТР-ите.

“Големите десантни кораби “Александър Отраковски” и “Кондопога” за първи път в историята отработиха приближаване до крайбрежието на о. Болшевик и разтоварване на военна техника при метода “на упор”. След излизането от туиндека екипажите на БТР-82А отработиха техника на маневрен бой, преследване, блокиране и унищожаване на условен противник”, споделиха от военното ведомство на Русия, цитирани от “Российская газета”.

В края на ученията бойната техника се връща на корабите, а групата поема курс към о. Уединение в Карско море.  / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.