ВИДЕО: Вижте кадри от попадение на “Искандер-М” върху цел

ВИДЕО: Вижте кадри от попадение на "Искандер-М" върху цел

Руското министерство на отбраната публикува кадри от тренировъчни удари от ракетен комплекс “Искандер-М” на полигон Саръ-Шаган в Казахстан, състояли се по време на ученията “Център 2019”, съобщи “Российская газета”.

Бойните разчети на Централния военен окръг са прехвърлени в Урал. Ударът е нанесен по база на условни терористи, разположени на няколкостотин километра от разположението на ракетните комплекси.

Както съобщиха от военното ведомство, по време на отработването на практическите действия са подготвени основните и запасните стартови позиции, изследвана е топографията на местността и са оборудвани площадките за презареждане на ракети.

Освен това районът на разположение на ракетните съединения е прикрит от потенциални удари от вражеска авиация или крилати ракети, както и от средства за далечно радиолокационно откриване и заглушители с помощта на комплекси “Панцирь-С”.

“Според резултатите от проведеното съвместно тактическо учение подразделенията на ракетните войски на въоръжените сили на Русия и Казахстан успешно поразиха целите си, а разчетите на ПВО осъществиха успешно прикритие на стартовите позиции”, заявиха от руското военно ведомство.

Командващият ракетните войски и артилерията на Сухопътните войски на казахстанските ВС полковник Аскар Жоламанов отбеляза, че с подразделенията е проведена “голяма работа по усъвършенстването на полевата работа на умелите действия при съвместно изпълнение на бойни задачи”.

Семейството оперативно-тактически ракетни комплекси (ОТРК) “Искандер” са предназначени за унищожаване на системи за ПВО и ПРО и прикриваните от тях обекти.

В комплекса “Искандер-М” се използва ракета 9М723 с корелационна система за насочване и квазибалистична траектория на движение. Комплексът може да поразява цели на разстояние до 500 км, а ракетата е практически недостижима за системите за ПРО. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.