ВИДЕО: Бойният пехотен автомобил БМП-3 се превърна в робот

ВИДЕО: Бойният пехотен автомобил БМП-3 се превърна в робот
Бойният автомобил на пехотата БМП-3 се превърна в робот, благодарение на 220-милиметровия боен модул АУ-220М.

“Най-новата версия е по-прецизна, по-мощна и може да се контролира от разстояние.

Тези функции ще позволят на автомобила да се превръща във високоефективно оръжие, което може да бъде добра подкрепа в битка и да унищожава наземни и въздушни цели”, съобщава пресслужбата на компания “Уралвагонзавод”.

Този боен модул за първи път бе показан на изложението “Армия 2015”. Иновацията бе представена от генералния директор на Научноизследователския институт “Буревестник” Георги Закамен.

Той подчерта универсалността на това оръжие като негово предимство и заяви, че АУ-220M може да се монтира на превозни средства от тип БМП-3 и “Терминатор”, но и на обещаващи платформи като “Армата”, “Курганец-25”, а дори на лодки и кораби.

“На неотдавна приключилото международно изложение за оръжия в Казахстан този руски проект бе разглеждан като основното оръжие на казашкият 8х8 бронетранспортьор “Барис”, отбеляза той.

АУ-220M може да изстрелва 80 ракети в минута и има обхват от 12 километра. В комплекта му има общо 80 ракети – сред тях са универсални разрушителни ракети, както и управляеми ракети, които ефективно пробиват бронирана техника, укрепени позиции, самолети, хеликоптери и дронове. / rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Гръмотевици на полигона под Урал: вижте тестовете на новия БМП-3 “Деривация”


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.