ВИДЕО: Боен робот “Нерехта” прави бронежилетка на пух и прах

В интернет се появиха любопитни кадри, в които се показва на какво е способен роботизираният многоцелеви комплекс “Нерехта”.

На видеото, изготвено в рамките на проекта WarGonzo, роботът, произведен от завод “Дегтярьов” в Ковров, стреля по бронежилетка.

Въпросната бронежилетка, която на полигона се използва като мишена, е с пети клас защита.

Дори и това обаче не ѝ помага: тя буквално е разпарчетосана от машината, пише “Российская газета”.

Това не е изненадващо: роботът стреля с монтирана върху него 12,7-мм картечница “Корд”, разработена специално за дистанционно управление на въоръжение.

“Нерехта” демонстрира и висока точност на стрелбата. Видеото съдържа и ефектни кадри с нощна стрелба в движение и на фарове.

Любопитно е още, че дори аматьор може да се научи да управлява роботи буквално за броени минути. Процесът на прицелване и стрелба също се оказва доста прост.

Оръжието на робота може бързо да се прицели не само с помощта на джойстик, но и с докосване на пръст по сензорния екран. / rbth.com

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.