ВВС на Русия ще получат над 100 нови самолета и вертолета през 2019 година

ВВС на Русия ще получат над 100 нови самолета и вертолета през 2019 година

ВВС на Русия!

Министерството на отбраната потвърди продължаването на модернизацията на руската авиация.

Въздушно-космическите сили на руската армия ще продължат модернизацията си и през 2019 година. Според годишния план до края на тази година те ще получат над 100 самолета и хеликоптера, което ще увеличи процента на съвременното въоръжение във ВКС до 65% от общия брой. Това съобщиха от информационната служба на министерството на отбраната на Русия, предаде информационната агенция ТАСС.

“През 2019 г. авиацията във ВВС ще бъде по-подсилена със 100 нови и модернизирани самолета и хеликоптера. Така ще увеличим процента на модерна бойна техника във ВКС до 65%”, заявиха от руското министерство на отбраната.

Министерството на отбраната припомни, че ВКС са получили повече от 100 единици авиационна техника през 2018 година. В това число влизат новите многоцелеви изтребители Су-35С и Су-30СМ, следвани от новите бомбардировачи Су-34, вертолети Ка-52, различни модификации на хеликоптера Ми-8, Як-130 и други въздухоплавателни средства.

Важно е да се отбележи, че през 2018 г. бе изпълнен и план за летателните часове. Пилотите от ВКС събраха средно повече от 100 летателни часа, което е значително повече от 2017 година. А именно – общите летателните часове спрямо 2017 г. са се увеличи с 6 хил. часа.

През следващата година бойните пилоти ще подобрят своите годишни умения на стратегическото военно учение “Център-2019”, международния етап от конкурса “Авиадартс-2019”, а също и на военно-техническия форум “Армия-2019” и други международни събития в страната и чужбина.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.