Бронираните автомобили “Тайфун-К” се сдобиха с нови системи за сигурност

Бронираните автомобили "Тайфун-К" се сдобиха с нови системи за сигурност
Бронираните автомобили “Тайфун-К” са снабдени с нови противопожарни системи, които съществено ще повишат безопасността на всички, намиращи се в него.

“Ростех” започва серийно производство на автоматичната противпопожарна установка, съобщи пресслужбата на държавната корпорация.

Тези бронирани автомобили са предназначени за транспортиране на личния състав и се използват от руските сапьори в Сирия по време на операциите по разминиране на населените пунктове, освободени от терористите.

Новата противопожарна система гарантира бърза реакция и ликвидация на възникнал в автомобила огън с помощта на бързодействащи автоматични пожарогасителни модули.

“Разработката съществено повишава нивото на защита на личния състав, превозван на бронираните коли “Тайфун-К”. В бъдеще използваните технически решения могат да бъдат прилагани и в гражданската техника”, съобщиха от държавната корпорация.

Системата автоматично реагира на възпламенявания, ефективно локализира огъня и не му позволява да възниква повторно. Потушаващите огъня средства имат безопасен състав, благодарение на което екипажът може да продължава с изпълнението на бойните си задачи, без да напуска бронирания автомобил.

Изделието премина изпитания в бойни условия, като потвърди високите си технически характеристики. / bg.rbth.com

А знаете ли, че наскоро “КамАЗ” представиха

КамАЗ “Тайфун ВДВ”: новият брониран автомобил на руските десантчици


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.