Гледна точка: Борис Анзов за пътя на мигрантите и лицата на трафикантите +ВИДЕО

Борис Анзов за пътя на мигрантите и лицата на трафикантите !

На вниманието на службите и медиите в страната !
На вниманието на цялата общественост!

Пътя на мигрантите е труден и изпълнен с опасни премеждия, но и пътят на журналистите в размирните региони не е по-лесен !

Вижте един филм на журналистът Борис Анзов и Медиа Мост България, който е член кореспондент на нашата медийна група !

За рисковете на професията и цената на истината ! 30-годишният Амджад описва одисеята си у нас БОРИС АНЗОВ, ЕРБИЛ, ИРАКСКИ КЮРДИСТАН Амджад Халабджай (по паспорт Амджад Карим Урхаман) е 30-годишен мъж, неженен, от град Ербил в Иракски Кюрдистан.

Опитал да премине нелегално през България в Европа, но е задържан у нас и депортиран.
По професия е фризьор и шофьор на детски автобус, съвместява и двете едновременно. Разговорът с Амджад се провежда в иракско кафене в град Ербил. Той разказва как е започнала неговата авантюра наречена България! В Кюрдистан изкарвам по 500-600 долара на месец, но не ми стигат.

Кореспондентът на Медиа Мост България прекарва 30 дни в Ирак той ще ви запознае с истината такава каквато е ! Във филма ще видите истински лица и хора, хора, които ние наричаме мигранти и хора, които ние наричаме трафиканти, а те мафия !

Има ли трафикантска мафия у нас, има ли трафик на хора това са въпроси на които всички знаем отговора без „властите естествено“!

Ето и неговата история:

„Виждате какъв бардак е тука, в целия Арабски свят е бардак и хаос, затова реших да опитам да отида в Европа. Ние сме четирима братя и четири сестри (бяха пет). Най-малката сестра се казваше Шейма, почина на 3 години. Отровена от Саддам Хюсеин през 1988 г. в град Халабджа, Иракски Кюрдистан, заедно с още 5000 други деца и цивилни хора. Не искам и да си спомням за това. Роден съм в Халабджа, но тогава не бях там“.

Ето и думите на Амджад за пътят си към нашата страна:

„Стигнах до Истанбул, където ни формираха в група – четирима кюрди и аз, другите всички афганистанци, общо 35 души на брой. Главният водач на групата беше афганистанец. Разбрахме се да платя за успешно преминаване 5000 долара от Германия, понеже организаторът ми е приятел – иначе струва 6000-7000 долара. Прекосихме българската граница, минахме през някаква река и 5 дни ходихме пеш.”

Движили са се покрай Мъглижка река и река Енина в Стара планина – това показва джипиесът му, чекирал се е от фейсбук на 17 август 2015 г.

 

“Свърши ни храната, нямаше какво да ядем. На 6-ия ден пристигнахме в София. Там нашата група се раздели, останахме шест човека. След това дойдоха някакви българи, но не знам имената им.

Имам снимки, единият от тях е с голяма татуировка на ръката. Тръгнахме с микробус за Сърбия, минахме през някакво КПП на изхода от София, преминахме успешно. Но след някое време шофьорът ни излъга и ни каза да отидем в гората да се скрием, защото ще има проверки. Скрихме се в гората и на следващия ден ни залови Българска гранична полиция.” – Биха ли ви при задържането? – Не, никога. Вашата полиция се отнасяше много добре към нас.
Никога не са ни били, дори в затвора в София изкарах един месец и осем дни.

Никой никога не ни е бил. Продаваха ни цигари – една кутия за 7 лева (смее се). Имах 1000 долара в себе си, но в затвора ни ги взеха. Даваха ми по 50 лева от моите си пари на седмица.

Имах и телефон – първо го взеха, после ми го върнаха. Интересното е, че западните служби изследват телефони и компютри на заловените нарушители и често от информацията в тях и службите, и аналитичните отдели, които се занимават с тази дейност се попълва много информация към службите и се предотвратяват дори и терористични атентати !

Но след предложение на западните партньорски централи да бъдат създадени и такива звена и в България странно защо българската страна е отказала !

От неотдавна има обща система за предаване на данни и в партньорска програма на службите за сигурност и България е част от нея !

Правителството на България е получило такова предложение за съвместна дейност, но за жалост в България не е сформирано звено за издирване и получаване на такива данни както за анализът им и обработката, която може да бъде много полезна на партньорите им !

Време е военно разузнаване да преразгледа позицията си по тази тема и да поиска на ново протегнатата ръка или трафик мафията си е платила абсолютни индулгенции в България !

От филма става нагледно и ясно, че самите мигранти чекират къде се намират и кой ги ескортира и при залавянето им вещите им са в ръцете на службите ни, но някак си самите служби незнайно защо неглижират и не се самосезират при наличие на доказателства за извършено престъпление !

Западните централи така откриват и проследяват спящи клетки на „Ислямска държава“, чиито членове минават в такива групи дегизирани като обикновени мигранти !

Документален филм на Борис Анзов

От wars.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.