Борисов знае: Израел гръмна 36 човека работили за България!

Борисов знае: Израел гръмна 36 човека работили за България!


Борисов знае !
Един стигнал до първия президент, друг набирал агенти от компартията
Българското разузнаване е вербувало 36 наши евреи и ги изпратило като свои агенти в Израел по време на Студената война. Това става ясно от документи от архива на КГБ, пренесени тайно на запад от бившия съветски архивар Василий Митрохин, съобщава „Йедиот ахронот”.От тях става ясно, че още от създаването си през 1948 г. еврейската държава е била важна мишена за съветската разведка, която е била подпомагана от българската Държавна сигурност и други източноевропейски тайни служби. Евреите в старите български граници от преди 1941 г. са спасени от нацисткия геноцид, а в периода след създаването на Израел през 1948 г. около 90% от тях се преселват там, пише „Телеграф”.

Василий Митрохин
Василий Митрохин

В документите на Митрохин се споменава за един важен български агент, който известно време работил като журналист, а след това получил длъжност в офиса на първия президент на Израел – Хаим Вайцман. За руснаците той е бил ценен източник на информация. За съжаление, израелската военна цензура не е позволила на „Йедиот ахронот” да назове името му.

Друг български агент с кодовото име „Перец” е пример за различен начин на действие – чрез вербуване на активисти на комунистически партии по света. Според документите на Митрохин, истинското му име е Шломо Шамли (или Шмали). Той е роден в София на 12 март 1944 г. и е бил член на Централния комитет на Израелската комунистическа партия (МАКИ) и близък приятел на нейния лидер Меир Вилнер. „Перец” е бил агент на ДС от 1975 г.

Шамли, както и други членове на МАКИ, вербувани от българското разузнаване, са описани като „добри и лоялни агенти” в документите на Митрохин. Израелското издание е потърсило за коментар семейството на Шамли, но не го е получило.
Източник:blitz.bg

Коментарът на wars.bg :
Имали сме държава, имали сме служби, които са протегнали своите пипала по целият свят !
Истината е, че имената на тези хора бяха оповестени на чуждите централи едва тази година !
От правителството, което управлява и сега това национално предателство се плаща с десетките хиляди спящи клетки !
Тези хора, който са били готови да умрат за нашето отечество сега са предадени от България или по-точно от правителството ни !
Днес говорим за 39 убити в Израел, а колко са в Германия, Франция, Швеция, колко са в САЩ, колко са десетките хиляди, които сега се елиминират ежедневно, колко умират и докато четете това ?

Бойко Борисов

А такива като Бойко Борисов, които няма как да не знае какво се случва с досиетата на отделите свързани с военно контраразузнаване и техните разведки и имат наглостта да се изживяват дори като патриоти !
Срам и позор за Армията ни днес !
Срам и позор за България !

Някога имахме държава, за която десетки хиляди бяха готови да я бранят отвътре и отвън, а днес има шепа предатели, които унищожават и предават страната ни отвътре и сега отвън !
Някога народният съд е казвал „смърт за народните предатели“, а днес народът няма сили една „оставка“ да извика !


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.