Би Би Си: Мистериозен отряд руски килъри разстрелва показно джихадисти в Турция

Би Би Си: Мистериозен отряд руски килъри разстрелва показно джихадисти в Турция
12 души от различни ислямски републики на бившия Съветския съюз са убити по мистериозен начин в Турция през последните няколко месеца. Според ВВС, цитирана от Марица.бг, зад ударите стоят професионални руски убийци.

При един от атентатите на място са забравени карта с памет и снимка, на която се предполага, че е на един от убийците. Историята тук замирисва на постановка – кой ще си забрави снимката на мястото, където е извършил атентат?

Една от жертвите е 46-годишният чеченец Руслан Исрапилов. Той и още група негови сънародници живеят в малкия турски град Лимтепе. Преди няколко месеца Руслан забелязал кола с двама души, която го следи. Местният полицай ги видял и му казал, че са “определено руснаци”. “Защо не направи нещо, като видя, че са “определено руснаци”, скарал му се Руслан.

Чеченецът бил застрелян хладнокръвно в главата, сърцето и корема пред дома си. Намерил го малкият му син.
Би Би Си: Мистериозен отряд руски килъри разстрелва показно джихадисти в Турция
Друга жертва на предполагаемите “руски килъри” е Абдулвахид Еделгириев. Той е борец за създаването на Ислямска държава в Чечения още от началото на 90-те години.

Убит е, докато отива да вземе племенницата си от мол в Истанбул. Засякла го кола. От нея излязъл мъж и започнал да стреля по Еделгириев през стъклото на колата му. Не улучил.

Чеченецът хукнал да бяга, а убийците го последвали. Наръгали го с нож във врата. Еделгириев починал от загубата на кръв.

Преди това той се е сражавал в редиците на терористите от Джабхат ал-Нусра в Сирия. Върнал се в Турция и обявил, че ще възобновява джихада в Южна Русия.

Другите жертви на мистериозните убийства в Турция са на хора от Таджикистан, Узбекистан и Чечения.
Източник: blitz.bg


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !

loading...Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.