Беларуският президент: Ще ни превземат като Украйна +ВИДЕО

Беларуският президент: Ще ни превземат като Украйна +ВИДЕО

Беларуският президент: Ще ни превземат като Украйна
Вземайте пистолетите и…
Можем да станем “цветуща” земя, само ако жителите й престанат да хленчат, заяви Александър Лукашенко

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че страната може да изгуби суверенитета си, ако социално-икономическата й програма се провали. Това предадоха световните медии. По думите на Лукашенко, има риск от вътрешен конфликт на територията на страната или “война като в Укарйна”. Уточнява се, че изявлението е направено на съвещание в беларуската Могилевска област, което се е провело на 22 юни.

“Ние сме на фронта. Ако не издържим тези години, ще се провалим. Значи ще трябва или да станем част от друга държава, или просто ще служим за изтривалка, а не дай си Боже, може и да ни разпалят война като в Украйна”, заявява Лукашенко. Изказването му е публикувано на видео в YouTube – на страницата на беларуския телевизионен канал ОНТ. Лукашенко отправя искане към мениджърите в аграрния сектор да изпълняват всички поставени задачи, като уточнява, че причината за неизпълнение може да бъде само една – смърт.

“Ако искате под строй, ако искате – вземайте пистолетите и въвеждайте ред. Това са ваши проблеми”, казва още лидерът на Беларус. Няколко дни по-рано, на подобно съвещание в Житковичи, Лукашенко заяви, че Беларус може да стане “цветуща” земя, само ако жителите й престанат да хленчат.

“Гледайте да не “загубим това, което имаме. И сега всичко това зависи от нас. Ние може да направим страната си процъфтяваща не просто на думи, а да я направим цветущ край.
Само трябва да държим главите си на раменете”, посочва беларуският държавен глава. По думите му, ако беларусите “продължат да хленчат”, може да се стигне дотам, че да разкъсат държавата им “на парчета”.

Той призовава за “значително затягане на дисциплината” в страната.
Източник: blitz

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.