БЕЗ КОМЕНТАР: Вижте “Змей Горянин” и “Солнцепек” в действие (ВИДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАР: Вижте "Змей Горянин" и "Солнцепек" в действие (ВИДЕО)
ТВ каналът “Звезда” публикува видео, на което се вижда стрелба на тежки огнеметни системи ТОС 1А “Солнцепек” и самоходни реактивни установки за разминиране УР-77о “Метеорит” (“Змей Горянин”) в рамките на ученията “Център 2019”.

На кадрите се вижда не само стрелбата от комплексите, но и последиците от използването им, съобщава РИА “Новости”.

ТОС-1 “Буратино” е тежка огнеметна система за залпов огън с калибър 220 мм на базата на танк Т-72. Предназначена е за извеждане от строя на лекобронирана и автомобилна техника, унищожение на съоръжения и сгради, жива сила на противника в открити местности и укрепления.

УР-77 “Метеорит” (“Змей Горянин”) е самоходна реактивна установка за разминиране, създадена за осигуряване на достъп до противотанкови минни полета по време на бой.

Стратегическите командно-щабни учения “Център 2019” се проведоха от 16 до 21 септември на шест общовойскови полигона и два полигона на ВВС и войските за ПВО в Русия, както и в акваторията на Каспийско море.

Общо в маневрите се включиха около 128 000 военни от осем държави (Русия, Китай, Пакистан, Киргизстан, Индия, Казахстан, Таджикистан и Узбекистан), над 20 000 единици въоръжение и военна техника, около 600 летателни апарата и близо 15 кораба. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.