Безчинства във ВМА

Безчинства във ВМА


Безчинства във ВМА
Дори и най-добре работещата машина, която е сглобяване за много години от малки детайли, може да бъде не само счупен, а докарана до състояние, което да бъде изхрълена на боклука или предадена за скраб. Това напълно описва настоящетето състояние на ВМА, благодарение на славното дело и блестящата мениджърска политика на генерал-майор проф.Николай Петров/бивш началник на ВМА и поредния неуспял, министър на здравеопазването на ГЕРБ/ и неговото „отроче“ и наследник, който продължава неговата политика, бригаден генерал проф.Венцислав Мутафчийски – настоящия началник на ВМА.

Бригаден генерал Венцислав Мутафчийски има още по екстравагантен подход на управление и от своя предшественик. Кадровата му политика се изявява в едно, уволнение и прогонване на всички кадърни и уважавани професионалисти, благодарение, на които ВМА беше предпочитана болница за лечение и не само, беше въпрос на престиж да се уредиш да се лекуваш в нея, за разлика от сега.

В болницата в момента има една максима, всеки, който бива извикан в кабинета на началник си получава заповедта за освобождаване. Каква е целта му и откъде смята да намери кадри, които да ги заместят при недостига на специалисти в цялата страна и още по-голямия дефицит на медицински сестри и същевременно конкуренцията на частните болници спрямо които ВМА едва ли може да даде привлекателни условия за привличане на „големи имена“ в медицината. Малцината, които не са уволнени, бързат да спасят достойнството си и да се опазят от унизителното отношение и условия, които им дава проф. Мутафчийски като приемат доста по привлекателните условия на частните болници и напускат.
Кадровата политика на проф. Мутафчийски се свежда до едно-всички, които могат да му бъдат конкуренция за поста, да бъдат елиминирани или при необходимост уволнени, за да няма бъдеща конкуренция и ако може да векува на тази апетитна длъжност.

Друг голям проблем за изтичане на специалисти от болницата е и това, че проф. Мутафчийски ги принуждава да пишат пътеки само за него, като ги лишава тях от пътеки и съответно от допълнителни доходи, включително и сестрите, като ги оставя с унизително малки заплати, за разлика от неговата, която е неприлично голяма за ръководител на държавна болница и хора от системата коментират, че такава заплата дори в частна болница не предлагат.

3 ВМРО

По този повод началника на ВМА е привикван лично от министъра на отбраната, който е получил множество оплаквания от служители на болницата за безкрайнтата алчност на началника си и за бруталното отношение към тях.
Друг проблем е че тази болница се води военна, но при проверка се оказва, че вече са еденици лекарите под пагон. Повечето са се уволнили и са отишли в частни болници, а тези които са останали не искат да слагат лампази и носят тежката военна служба, която им отнема личната свобода.

Явно министъра е безсилен да се справи с него и лобито, което стои зад него, тъй като на последни Съвет по отбрана в МО е взето решение, Устройствения правилник на ВМА вече да не се променя с решение на министерски съвет, а само с утвърждаване на министъра на отбраната, което значително „развързва ръцете“ на началника на ВМА и му дава свобода да продължава да безчинства. Може би министерство на здравеопазването трябва спешно да се сезира, дали ВМА вече има достатъчно хабилитирани професори и доценти, за да обучава студенти и отговаря ли на критериите да бъде академия и може ли да бъде военна болница като в лекарския състав военните са еденици!

Ангел Джамбазки

Аргантното поведение към служителите в болницата и липсата на човещина може би го е възприел от най ВИП пациента, който лекува в пълна секретност като му прави тайни вливания, които се извършват от доверени лекари и сестри, това е коалиционния партньор на Каракачанов, „любимия“ вицепремиер на цяла България, Валери Симеонов. От каква болест страда е загадка дори за персонала на болницата, може би е някоя срамна болест или пък власт имащия се срамува да каже, че е един от хората с увреждания в тази държава срещу които застана и се опита да „смачка“ като ги обиди и игнорира техните законни искания.

От какво се срамува Валери Симеонов ще разберем във времето? Но не е ли време проф. Мутафчийски да се засрами от собствените си действия или някой от неговите началници да озапти самозабравилия се алчен началник, защото въпрос на много малко време е и последните кадърни лекари да избягат от болницата и тя да заприлича на някой лазарет!!!

Ние от wars  публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.