“Безценен ресурс”: Чуждестранни медии за уникалната руска система С-500

Стартирането на серийното производство на зенитно-ракетния комплекс С-500 “Прометей” ще бъде от голямо значение за Русия и нейните военни партньори, пише списание Military Watch Magazine.

За обезпечаване на противоракетната отбрана на Москва са достатъчни и съществуващите системи С-400, С-300В и А-135, но за подсигуряване срещу нови заплахи е необходима модернизация на ПВО арсенала.

Приключването на тази задача е от стратегическо значение за Русия, тъй като западните страни са вече фокусирани върху хиперзвуковите и междуконтиненталните балистични ракети, твърди се в текста. В това отношение С-500 ще бъде безценен ресурс.

Системата трябва да бъде първата бойна платформа в света, която ще може да отблъсква атаки на хиперзвукови ракети.

С-500 е от ново поколение противовъздушни комплекси “земя-въздух”. Универсалната далекобойна система има големи възможности за противоракетна отбрана, а също така може да прехваща и балистични ракети.

Според източници С-500 има диапазон от 600 км. и е в състояние да открива и същевременно да унищожава до десет хиперзвукови балистични ракети, които летят със скорост до 7 км. в секунда. / Military Watch Magazine

Знаете ли, че руските ЗРК “Бук” пазят небето и над други държави?

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !