Безделието ражда пороци

Безделието ражда пороци


Някога в казармата старшините имаха едно мото „Безделието ражда пороци” и именно заради това и коефициентът на интелигентност на някой от военните и обикновените войници се сблъскваха с абсолютни безумия и парадокси в естеството на тяхното обучение и работа !

Днес обаче колкото и безумно да звучи това разбираме, че работата сама като себе си облагородява индивидът и самата работа като работа си е вид тренировка, която възпитава в послушание, дисциплина и създава трудови навици !

Днешната младеж няма създадени трудови навици, но пък за сметка на това е усвоила доста пороци !
Вредните навици и порокът са особено лоша комбинация !

Внимавайте какво си мислите, защото мислите пораждат действия, а действията пораждат навици, навиците оформят характера, а характерът кове съдбата ви !
За казармата казваха, че всички влизаме различно умни, но излизаме еднакво тъпи ! Някак си като по калъп бяхме всички, но с променен характер !

Влизахме момчета, но излизахме мъже далеч по-отговорни, работоспособни, тренирани и подготвени да се справяме с трудности !
Днес младежите не са такива!
А пороците пропити в обществото са в десетки пъти повече от онова време ! Безделието ражда пороци, казваха в казармата и са били прави !

Агресията и престъпността, която се шири в страната е именно от такава младеж, която няма работа и не иска да работи, но иска да употребява, а за да консумираш ти трябват пари и така по-лесно е да откраднеш, да измамиш, да убиеш дори за пари, отколкото да възпиташ себе си на работа и добродетели ! И ако някога в казармата се срещахме с безумието от време на време то днес то е навсякъде !

Разкажете някоя своя случка от времето на казармата в потвърждение или в противоречие на това мото ”Безделието ражда пороци“!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.