Безделието ражда пороци

Безделието ражда пороци


Някога в казармата старшините имаха едно мото „Безделието ражда пороци” и именно заради това и коефициентът на интелигентност на някой от военните и обикновените войници се сблъскваха с абсолютни безумия и парадокси в естеството на тяхното обучение и работа !

Днес обаче колкото и безумно да звучи това разбираме, че работата сама като себе си облагородява индивидът и самата работа като работа си е вид тренировка, която възпитава в послушание, дисциплина и създава трудови навици !

Днешната младеж няма създадени трудови навици, но пък за сметка на това е усвоила доста пороци !
Вредните навици и порокът са особено лоша комбинация !

Внимавайте какво си мислите, защото мислите пораждат действия, а действията пораждат навици, навиците оформят характера, а характерът кове съдбата ви !
За казармата казваха, че всички влизаме различно умни, но излизаме еднакво тъпи ! Някак си като по калъп бяхме всички, но с променен характер !

Влизахме момчета, но излизахме мъже далеч по-отговорни, работоспособни, тренирани и подготвени да се справяме с трудности !
Днес младежите не са такива!
А пороците пропити в обществото са в десетки пъти повече от онова време ! Безделието ражда пороци, казваха в казармата и са били прави !

Агресията и престъпността, която се шири в страната е именно от такава младеж, която няма работа и не иска да работи, но иска да употребява, а за да консумираш ти трябват пари и така по-лесно е да откраднеш, да измамиш, да убиеш дори за пари, отколкото да възпиташ себе си на работа и добродетели ! И ако някога в казармата се срещахме с безумието от време на време то днес то е навсякъде !

Разкажете някоя своя случка от времето на казармата в потвърждение или в противоречие на това мото ”Безделието ражда пороци“!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !