Атомният дрон “Посейдон” ще се придвижва със скорост от 110 възела на дълбочина 1000 м?

Атомният дрон "Посейдон" ще се придвижва със скорост от 110 възела на дълбочина 1000 м?

ВНИМАНИЕ!

Източник от руския военно-промишлен комплекс заяви, че ядреният  дрон “Посейдон” ще се движи със скорост от 110 възела или над 200 км/час.

Както съобщи интернет порталът “Российская газета”, източникът пояснил, че, след като “Посейдон” напусне подводницата-носител, той ще може да развива подобна висока скорост, движейки се на дълбочина от над километър. Това е възможно поради образуването на въздушна кухина около дрона, която ще намали съпротивлението на водната среда.

По същия начин, със скорост от 370 км/ч, се движи и руската ракета-торпедо “Шквал”с реактивен двигател. Тя обаче може да се използва само на относително малки дълбочини и на разстояние от 10 км.

Друга уникална характеристика на “Посейдон” ще бъде непрекъснатото маневриране както по курс, така и в дълбочина. Поради това към момента няма налични средства, които биха могли да унищожат подводния апарат.

По-рано се появи информация за началото на подводните изпитания на “Посейдон”. Те се провеждат в морска акватория, защитена от евентуални вражески разузнавателни средства.

Източник: bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

 

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !
Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.