Атомните подводници по проект “Борей-A” ще получат ракети “Калибър”

Атомните подводници по проект "Борей-A" ще получат ракети "Калибър"
Атомните подводници по проект “Борей-A” могат да бъдат оборудвани не само със стратегически оръжия, но и с крилати ракети “Калибър”.

Това каза за РИА “Новости” председателят на Общоруското движение за поддръжка на флота капитан 1-ви ранг Михаил Ненашев на заседание на борда в чест на 28-годишнината на организацията. Той смята, че тези подводници са уникални по това, че могат да носят както балистични ракети, така и крилати ракети, както и други оръжия.

“Това ни позволява ясно да сигнализираме на нашите “партньори” по планетата, че нарушавайки договорите за световна стабилност, те ще носят отговорност”, каза Ненашев.

Заместник-министърът Алексей Криворучко също говори и за решението на министерството на отбраната на РФ да въоръжи новите подводници с най-съвременните оръжия. Криворучко отбеляза, че в рамките на международния военно-технически форум “Армия-2019” е подписан договор за допълнителна доставка на две подводници “Ясен-М” и в близко бъдеще, както вече беше решено, ще подпишат договор за още две “Борей-А”.

Председателят на Общоруското движение за поддръжка на флота капитан 1-ви ранг Михаил Ненашев добави, че атомните подводници с крилати ракети по проект “Ясен-М” (885М) биха били отговор на опитите на САЩ да заплашат новите разработки с ракети. / bg.rbth.com

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG – Военен портал на България!


Loading...

Сайтът не носи отговорност за коментарите, който се публикуват от нашите читатели !Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.